Svenska medborgare med strategiska ministerposter utomlands
Video

https://rumble.com/v43od4e-live-vinter-med-frken-vithatt-episode-65.html

Episode 65. Svenska medborgare med ministerposter utomlands går att koppla direkt till SIDAs bistånd. Länder som Irak, Somalia och Afghanistan har ministrar som är svenska medborgare. Episoden behandlar även Boforsaffären, telub, Libyer som tränar Robot70 i Växjö, Palmemordet, Anna Lindh mordet och en hel hög med andra dödsfall som går att koppla till Boforsaffären.

LISTA: Hit går svenska skattebetalarnas ’humanitära bistånd’

Publicerad 2022-04-06

https://samnytt.se/lista-hit-gar-svenska-skattebetalarnas-humanitara-bistand/

Sverige och Irak

På våren 1990 byggde Skanska ett palats åt den före detta irakiske diktatorn Saddam Hussein och den svenska militären testade de skottsäkra glasen till palatset.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/a2J3zE/svensk-militar-testade-glas-at-saddam-hussein

Iraks försvarsminister är svensk medborgare – folkbokförd i Stockholm

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/uppgifter-iraks-forsvarsminister-ar-svensk-medborgare-folkbokford-i-stockholm

Sverige och Somalia

Somalias svenske premiärminister avstängd – efter bråk med presidenten

Somalias premiärminister Mohamed Hussein Roble, som är svensk medborgare, uppges ha blivit avstängd från sin post – efter ett långdraget bråk med presidenten som anklagar den svenska premiärministern för allvarlig korruption.

https://www.svt.se/opinion/jerlerups-pastaenden-ett-hopkok-av-halvsanningar-och-logner

Sverige och Afghanistan

När talibanerna förra året åter tog makten i landet flydde president Ashraf Ghani i helikopter som han lastat med motsvarande 1,5 miljarder kronor i biståndspengar. Med sig på flykten hade han sin svenske rådgivare Fazel Mahmood Fazly med ett förflutet som bidragsfuskare i Sverige.

https://samnytt.se/bidragsfuskade-i-sverige-nu-pa-miljardflykt-med-afghanske-presidenten/

Sverige välkomnade den korrupte presidenten till Sverige 2016

En orsak till att så många afghaner söker sig till Sverige är att de har fått en uppfattning om att här är gatorna av guld, säger Afghanistans president Ashraf Ghani i en intervju i Agenda under sitt Sverigebesök. Men han säger också att många afghaner har börjat återvända frivilligt på senare tid när de upptäckt att bilden inte stämmer.

Den afghanske presidenten besökte i veckan Sverige och Agenda fick en exklusiv intervju. Den handlade bland annat om de många afghaner, till stor del ensamkommande barn, som söker sig till Sverige.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ghani-ny-afghansk-president

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/det-finns-en-bild-av-att-gatorna-i-sverige-ar-av-guld

Sverige och Libyen

Samma KU förhör: Anders Björck: Hur kom det sig att ni fick napp just i Libyen? Var det någon aktiv ackvisition för att få affärer av det här slaget just med Libyen?

Benkt Dahlberg: Det förmedlades genom en arab, som har gått på tekniska högskolan i Stockholm och tagit civilingenjörsexamen och arbetat som konsult i Libyen. Han fick kontakt där nere med en gammal studentkamrat till mig som har ett konsultföretag och också har arbetat i Libyen. Det var helt by chance. Han kände till att vi hade ett företag som hade de här faciliteterna. Min gamle studentkamrat var själv reservofficer. Det råkade bli så att han ringde till mig och frågade om vi var intresserade. Vi hade inte drivit någon ackvisition alls i Libyen. Vi har däremot besökt vissa andra arabländer men aldrig Libyen.

Länkar:

Växjö, Telub & Libyen – Carl Norberg – Palanthir

https://carlnorberg.se/2023/03/05/telub-palme-bofors-indien-rb70-asea/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post